KirjautuminenPienpetojen pyynti on luonnonhoitoa PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
30.07.2008 20:27

Menikö supi tai kettu ladon alle tai koloon? Oulunsalossa mahdollisuus saada luolakoira käyttöön. Jackrussellin terrieri. Soita Heli Kilpijärvi 045-3539226

 

 

Pahimpia tuhoja alkuperäiselle eläimistölle aiheuttavat vieraspedot minkki ja supikoira. Uusien petojen aiheuttamaan saalistukseen eivät alkuperäiset eläimemme ole voineet sopeutua, ja niiden aiheuttama lisäkuolleisuus voi alueellisesti vaarantaa monien lintulajien pesinnän. Liminganlahti on yksi maamme merkittävimmistä lintuvesistä. Oulunsalossa metsästysyhdistys huolehtii pienpetojen metsästyksestä Liminganlahden alueella.  Voi syystäkin todeta pienpetopyynnin olevan yksi tärkeimmistä luonnon monimuotoisuuden suojelusta ja vaalimisesta.

Kettu on alkuperäislaji luonnossamme, mutta myös sen kannat ovat kasvaneet ihmisen aiheuttamien muutosten takia. Varsinkin Etelä-Suomessa kettukannat ovat runsaat ja pyynnin tehostaminen on yhtä perusteltua kuin vierapetojen osalta. Oulunsalosta pienpetoja pyydetään pääasissa loukuilla sekä koirilla. Saaliiksi saadaan vuosittain kymmeniä minkkejä, supikoiria ja kettuja.

Pienpetojen pyynti kestävän käytön periaatteella


Huolellisesti suunnitellulla pienpetopyynnillä voidaan parantaa vesilintujen, metsäkanalintujen ja monien rauhoitettujenkin lintulajien pesimätulosta. Pienpetojen pyynnin on tapahduttava kestävän käytön periaatteiden mukaisesti.

 

Viimeksi päivitetty 10.01.2016 17:55